Comunitat

Educadores

Laura

Em dic Laura i sóc educadora infantil i psicomotricista. Val a dir que arrel de la psicomotricitat, que va obrir en mi una mirada cap a la infància i la educació activa i respectuosa, i algunes inquietuds que s’amagaven darrere l’orella, vaig estar un temps formant-me en diverses àrees com l’educació emocional, gènere i acompanyament des de la llibertat – des del Seitai i posteriorment amb formació de Pikler – . Vaig viatjar un temps per sud Amèrica, visitant diverses escoles i finalment vaig acabar de nou aquí, al meu poble, amb la il·lusió de crear alguna cosa conjunta, de valor i que ens fes créixer no tant sols a mi com a persona sino a tota una comunitat.

Mily

Añade la historia de tu empresa aquí. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. In sit amet eros eget justo elementum interdum. Cras vestibulum nulla id aliquam rutrum. Vestibulum aliquet mauris ut augue ultrices facilisis. Vestibulum pretium ligula sed ipsum dapibus, tempus iaculis felis ornare. Morbi pretium sed est tincidunt hendrerit. Curabitur id elit scelerisque, pharetra tellus sit amet, dictum mi. Aliquam consectetur tristique metus non pulvinar. Donec luctus magna quis justo tincidunt, eu euismod lacus faucibus. Cras eros risus, venenatis ut ante eu, fermentum egestas odio. Nam urna neque, rhoncus in porttitor convallis, elementum quis erat.

Famílies

Ruka és un projecte autogestionat, és a dir, que requereix la implicació i participació de les famílies en diversos àmbits, com l’acompanyament i la presència física durant el procés de familiarització (o adaptació), l’aportació del menjar (esmorzar, dinar i berenar, tot i que sigui de forma col·lectiva) i l’assistència a les reunions familiars.

Ruka és un espai de col·laboració amb les famílies en la cura, acompanyament i educació dels infants en un marc de cooperació i participació. D’aquesta manera, les acompanyants estan implicades en un projecte comú, que integra el coneixement tècnic i l’experiència de les acompanyants, amb el saber de les famílies en relació amb els i les seves pròpies filles.

Aquesta implicació de les famílies fa que cada criatura pugui establir vincles significatius amb les persones adultes que formen part de l’espai de criança i es dóna una total confiança i seguretat. La idea és fer sentir tant a les i els petits, com als adults, com en una gran família.

Ruka és un espai viu: habitat per infants, famílies i les acompanyants, que van evolucionant amb el temps i les experiències. Per això els espais i ambients es van renovant conforme avança la vida i el curs.

La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es disec3b1o-sin-tc3adtulo-9-1.jpg

El punt de trobada entre les famílies i les acompanyants són les reunions pedagògiques. És un espai per a tractar temes particulars com ara la resolució de conflictes, el procés  familiarització, el desenvolupament a tots nivells dels i les petites, processos emocionals, cognitius i socials, controls d’esfínters… i tot allò que sigui necessari.

Aquest espai no deixa de ser un espai de coneixement i diàleg, des del respecte i l’escolta, tant per als infants com per a mares, pares, acompanyants i altres membres de la comunitat.

A %d blogueros les gusta esto: