Espais i materials sensorials

MATERIALS

materialinespecífic

 

Treballem amb elements i materials reciclats i naturals, en cap cas farem servir com a habitual joguines de plàstic. Es parteix de la idea de desenvolupar una sensibilitat artística, a més que permeten descobrir característiques particulars cadascun. Jugant i experimentant, s’arriben a diferenciar propietats com el pes, si és llarg o curt, etc. Els materials sensorials permeten aprendre jugant i investigant les possibilitats de cada un que hi ha a l’abast, de forma lliure i des de cada curiositat particular.

Hair + Nails

Gran part dels materials que s’oferiran seran de la vida quotidiana, és a dir objectes reals. Ja que hi ha molts presents en la vida pràctica amb una gran riquesa sensorial i de varietat manipulativa. Per així, estimular la creativitat i l’expressió. Despertant la curiositat i les ganes de manipular en el dia a dia, creant actituds positives davant l’aprenentatge, satisfaent també, la necessitat de realitzar tasques motivadores.

20180920_140832

La majoria dels materials estaran sempre al seu abast, i seràn del tipu capses de cartró, taps de suro, anelles i tubs de mides diferents, robes, fustes, etc. En sí, també hi ha gran part d’elements de la natura per tal de fer proper aquest món als infants.

 

 

 

ESPAIS 

L’espai Ruka integra diversos racons, com el de la cuineta o el mercat, que s’organitzen en tot l’espai, alguns són permanents i altres van canviant amb el temps. Per a “racó” ens referim a un espai segur i delimitat on es satisfan les necessitats infants o bé es realitzen diferents activitats d’aprenentatge a través del joc lliure i espontani. 

Tots i cadascú d’aquests espais, permeten la relació, comunicació i el desenvolupament de l’autonomia. Aquests espais també són els següents:

  • Canvi i higene
  • Espai per preparar el menjar i fer els àpats
  • De relaxació o descans 
  • Biblioteca
  • Espai polivalent de moviment ampli (per a la coordinació del moviment, amb elements com el triangle Pikler, túnel per entrar i sortir, gronxador, objectes amb els quals fer balanceig, arrossegar o construir amb mòduls d’espuma de psicomotricitat…)
  • D’estimulació del moviment i descoberta
  • Psicomotricitat
  • D’exploració
  • On jugar amb les quantitats i qualitats dels objectes (joc heurístic, construccions, recipients per omplir i buidar, obrir i tancar, encaixar…)

IMG-20180906-WA0000

IMG-20180904-WA0010